MyDOG 2013

Nu är hundfolkets julafton över för i år ;) "Min julafton" börjar, när Nordens största hundevenemang går av stapeln. Fyra dagar av HUND mitt i Göteborg, med tillhörande tillbehörsmässa. Väldigt trevligt och mycket fint att titta på!
 
Jag och lilla korthårsvalpen Lucy hade packat utställningsväskan. Dags att ge sig av tidigt på morgonen. I år åkte vi bil, tåg och spårvagn till mässan. Gick bra och behändigt - Skönt att slippa köerna och parkeringsavgifterna! Vi var på plats i god tid innan bedömningarna skulle börja. Smidigt och bra att man nuförtiden kan betala utställningskatalogen på förhand i samband med anmäan till utställningar. Också bra att man kan besiktiga hunden färdigt för dag två på samma gång. Efter veteriärsbesiktning och införskaffning av just katalog var det bara att gå vidare till andra plan, var chifolket med sina vovvar skulle hålla hus i dagarna två av totalt fyra utställningsdagar. Att MyDOG i år var Cruftskvalifisierande förhöjde ju glädjen bara ytterligare en smula till =)
 
Plan två kunde man nå med hiss eller mha rulltrappor. Detta mindre utrymme var bra att vara på, eftersom vi nog slapp en hel del av högtalarljuden och publikmassorna (i och med att expo-området fanns på första plan). Det verkade också som om vi hade bättre inomhusluft. Minuset var nog endast den långa vägen till rastplatsen... Det gällde att planera tidtabellen väl för att hinna fram och tillbaka.
 
DAG 1: Valdés V. Gabri från Colombien dömde korthåren för dagen. (Chihuahuorna var fördelade till flera ringar). Vår lilla loppa Lucy var inte alls så inspirerad av utställningssammanhanget denna dag, troligen pga hennes löp. Höglöpet stod precis inför dörren och att bli klämd på var inget Lucy såg fram emot direkt...
Lucy räddades nog av hennes fina steg ocg topline som domaren kommenterade i öppen bedömning. Annars löd den skriftliga kritiken "Not very happy today." :D ... Helt rätt uttryck får jag ju säga. =) Andra bästa tikvalp med hederspris blev saldot för denna dag. - Gillade verkligen hur tydlig och pedagogisk domaren var gentemot utställarna. Proffsigt! Som utställare blev man välbemött. Sedan var det aningen synd att värdefulla utsagor som domaren framförde inte transkriberades: Genom att enbart läsa kritikerna skulle man kunna uppfatta domaren som fåordig, men så var inte fallet. 
 
Nöjd och glad tog vi oss hem mha av Lucys uppfödare via en festmåltid på en välkänd hamburgare-restaurang ;)
 
 
DAG 2: Korthårsvalparna bedömdes av Ann-Christin Johansson. (igen var övriga fördelade till andra ringar). Lucy skötte sig bra (bättre punkt på löpet, hahaaa). Hon är förtrollande i rörelse helt enkelt. Öppna kritiken löd "Har tillräckligt huvud, men hon har i gengäld allt det andra!" :) Lucy placerade sig slutligen som BIR-valp med hederspris! Hurraaa, duktiga, lilla tös! Kändes otroligt skönt att hon hämtade sig såpass väl från dagen innan!
 
SIRIPIRI LUCY STAR
 
" Ärtig tik md mkt rastypiskt temperament. Kunde ha ngt mer markerat stop & panna. Utm hals, kors & kropp. Mkt bra vinklar. Utm rörelser, härlig resning."
 
Bästa tikvalp, BIR-valp, HP
 
TACK bästa Lawrence och Ofelia för trevligt sällskap och bilden på Lucy! Två riktigt trevliga dagar i ringarna, tack alla goda för dem! =)
 
Siripiri Lucy Star (som sagt, ett passande namn fick hon, den lilla stjärnan!) :)