Helmi och magen ...


Mama Rund som vi nu kallar henne, mår bra. Det magiska nummret har nu stigit med 113 g. Magen är så härligt rund. I dag var vi ute i solskenet och Mama Rund gick omkring med nosen i högsta hugg, öronen och svansen i högsta flagg och såg så stolt ut i sina steg att jag inte kunde annat än le åt henne. Söta, lilla Helmi. Nu ska hon bli mamma snart...

Chihuahuan ska se ut som om den äger hela världen när den går. I Helmi har vi ett praktexempel. Hon är så härligt kaxig. Det är nog bara Hugo av våra chihuahuor som överträffar Helmi i kaxighet. Hugo tycker att man inte ska se på TV, man ska se på honom... :) Kaxigt värre. Fast inte så farligt - han pussar en i ansiktet om man råkar titta på TV istället...

Vi fick ett nytt, härligt boxskydd i dag (igen). :) Nu i fräsch beige och turkos färg.

visst e hon söt ?  

Kolla in den söta "klumpen" till mage! :) *Hon e ju bara så söööt!*

Chihuahua med stort C

"En Chihuahua utan ett äppelformat huvud, är bara en liten hund" Huvudet gör Chihuahuan
och Helmi är en Chihuahua med stort C. :)



Vårt fina, nya boxskydd :) Nemi kunde inte hålla sig, skulle gå fram och undersöka...

Heeeijjj!

"Tittut!" Matchande kudde fick vi denna gång också. Nu kan våra
"Chihuahuas travel in style". Säkert och mjukt i sina transportboxar.

Många gör ju misstaget av att köpa en för stor box - tänk på att det är mera trafiksäkert om boxen är liten. Vi har införskaffat unika kuddar till våra boxar, eftersom de som säljs i de flesta djurtillbehörs butiker är för små. Då finns det risk för att kudden åker hit och dit. Inte så bekvämt för hunden inte...

Nemi har varit värsta barnrumpan i dag. Faktiskt. Hon piper och går omkring. Skäller på minsta lilla och skäller när jag lämnat henne hemma för att gå ut en stund. Hon är unghund nu och beteendet kan ju skifta en aning hit och dit. Jobbigt, när man vant sig vid att hon varit så problemfri ... Vi hoppas hon snart hittar tillbaka till sitt stabila jag igen :)
1 Safiras matte:

skriven

Vill oxå ha boxskydd! :D

2 Christel:

skriven

Hejsan....jag ska inte kommentera inlägget...men dina underbara hundar....Nemi är ju en riktig goding....vilken underbar färg o teckning. Riktigt kul att läsa din blogg. Vilken nytta jag hade av avsnittet om "Nemi´s unghundsproblem"...har undrat varför min Nikki bara går runt o piper utan anledning. Nu vet jag. Mvh Christel, Bella&Nikki

3 Petra:

skriven

Hej Christel och tack för ditt meddelande! :)



Kul om vi kunde stå till hjälp :)



Givetvis kan pipandet bero på en mängd olika saker, men Nemi har inte visat att hon skulle ha ont någonstans eller liknande, så därför vågar jag påstå att det är hormoner och en viss pendlande osäkerhet som spökar med henne nu.



En av hanarna (Hugo) hade en ganska stormig unghundsperiod, så Nemis beteende är ingenting mot vad det kan vara... Men visst är det frustrerande emellanåt när vovven som lärt sig en hel del mitt i allt visar sig osäker eller beter sig konstigt.



Det är bara att vara bestämd och konsekvent. Dock kan det vara en idé att minska på kraven en tid framöver (bygga upp övningar smart, positiv förstärkning, allt som vanligt MEN att kanske inte göra allt för mycket elelr för ofta. Alltså inte sätta press i "onödan").



Att ha attityden "men den kan ju det här" hjälper inte långt - lite överseénde måste man ha när kroppen kryllar av hormoner som på vilken tonåring som helst :))



Sedan finns det ju få sanningar gällande hundar - men en massa åsikter finns d gott om - dessa är bara mina tankar om saken :)



Lycka till!



Mvh, PP



4 Petra:

skriven

Nu går det att beställa boxskydd via mig! :)



Boxskydden sys av sömmerska, som i huvudsyssla syr bal-och bröllopsklänningar. Sömnaden på boxskyddet upphåller därför hög kvalitet. Jag tar sparsamt emot beställningar, då det nu blir högsäsong för klänningarna.



De jag har är gjorda enligt transportboxen "atlas". Måtten är 32 cm bredd, höjd 30 cm, längd 50 cm. Skyddet är aningen större än buren pga att det krymper ngt i första tvätten.



Skyddet tål maskintvätt. (Mina äldsta boxskydd är nu tre år gammla och de är ännu i topp skick.)



Om man vill kan man också beställa en "modell större" kudde att ha i boxen, som hålls bra på plats och inte åker omkring.



Pris på boxskydd 350kr, kudde 50 kr. Eventuell frakt tillkommer.



Boxskydden finns i de två färger som syns här på bloggen. Vill vovven ha en rosa/svart eller beige/turkos?



Om du vill beställa ett vackert boxskydd skicka ett meddelande åt mig via bloggen med din kontaktinfo, så kontaktar jag Dig via e-post.



- Chihuahuas can now travel in softness n´ style -

5 Anonym:

skriven

"En Chihuahua utan ett äppelformat huvud, är bara en liten hund" Huvudet gör Chihuahuan
och Helmi är en Chihuahua med stort C. :)


Apple Head Characteristics

Apple head is a term used to describe a Chihuahua whose head is round and dome-shaped, like an apple. The head is broader at the top than at the jawline.

Deer Head Characteristics
Deer head Chihuahuas have narrower skulls and longer noses than apple heads. As the name implies, the head has the shape of a deer's head.

Show Eligibility

Only apple head Chihuahuas are considered fit for entry in dog shows. The deer head is actually considered a defect among professional breeders of show dogs.


Recent Trends

The popularity of deer head Chihuahuas is on the rise, partly due to the fact that deer head Chihuahuas have recently been featured in the media. The famous Taco Bell Chihuahua is an example of a deer head.






Svar: Precis så som det står ovan i citaten du gav, är det äppelformade huvudet ett viktigt signum för den rastypiska chihuahuan. :)
Minitassar - Petit Paws

6 Anonym:

skriven

Finns flera olika utseende på chihuahuan och inte bara äppelformat...


Svar: Enligt rasstandard är det äppelformade huvudet ett viktigt signum för den rastypiska chihuahuan. Flertalet andra varianter finns, men de är mindre rastypiska.
Minitassar - Petit Paws

Kommentera här: